Ledli strafor çalışması, özel bir yazılım kullanarak strafor makinesine gönderilen komutlar ile birlikte yüksek ısı verilen telin, programdaki tasarımda bulunan çizgileri takip edip ilerleyerek kalıp halinde olan strafor malzemeye şekil verme işleminden sonra led ile ışıklandırma işlemlerini tümü olmaktadır. İyi bir strafor çalışması için strafor kesim makinesine bağlantılı olan programı çok iyi kullanıyor olmak ve sonuç itibariyle gerekli renklendirme için doğru boya türlerini kullanıyor olmak çok önemlidir. Bunun yanında strafor kesim için kullanılan makinenin kaliteli ve profesyonel olmasıda gerekmektedir. Ayrıca temiz işçilik sayesinde profesyonel bir boyama ve vernikleme çalışmasıda kaliteli bir ledli strafor işlemi için büyük bir öneme sahiptir.
Ledli strafor kesim işinin yüksek teknojiye sahip makineler ile yapılması gerekirken hem de temiz işçilik ve uzman operatörlerin desteği ile en iyi şekilde yapılması gereken bir iş modelidir. Ayrıca renlendirme için de güçlü bir ekip olması büyük önem arz etmektedir, bunun için boyama ekibi özenli olarak boyama işlemlerini yapmaktadırlar.
Ledli strafor nedir?
Ledli strafor, strafor logo yada çalışmanın etrafını şerit led ile dönerek, ışığın sadece yanlardan verilmek sureti ile straforun ledli olarak yapılmasıdır. İlk kez 2006 yılında imal edilen ledli strafor ürününün mucidinin Strafora olduğunu biliyor muydunuz? Daha sonraki yıllarda, yandan ve arka tarafından ışıklı kabartma kutu harf olma özelliği ile fuar sektöründe en çok tercih edilen ürün olmuştur.
Ledli strafor nerede kullanılır?
Ledli strafor kabartma kutu harf görünümünde olma özelliği ile en çok tercih edilen reklam ürünlerinden biridir. Krom, alüminyum, paslanmaz ile aynı görüntüde ve işlevde olmasına rağmen beşte bir fiyata mal edile bilmektedir. Daha dayanıksız ve uygun fiyatı ile süreleri kısa olan fuar sektöründe, iç mekanlarda, mağaza vitrinlerinde kullanılmaktadır.
Ledli strafor nasıl imal edilir?
Ledli strafor kesme iki çeşit olarak imal edilir. Büyük ölçülü çalışma ve logolarda; Strafor kalınlıkları istenilen kalınlıkta yapıla bilsede standart olarak 2 cm büyük, 2 cm küçük olacak şekilde toplamda 4 cm kalınlığında iki ayrı kesim yapılır ve birbirine yapıştırılır. İnce bir el işçiliğinden sonra boyanır. Şerit led küçük olan parçaya ışıklar dışa yani sağa sola yansıyacak şekilde yapıştırılarak led işlemi tamamlanmış olur. Montajda bu şekilde direkt olarak uygulanacağı alana yapıştırılır. Küçük ölçülü çalışma ve logolarda; Strafor kalınlıkları istenilen kalınlıkta yapıla bilsede standart olarak 2 cm ve 4 cm kalınlığında kesilir ve arkası yani şerit ledin yapışacağı alanda boyanır. Led ışıkları yanlara değil arkaya doğru yansıyacak şekilde yapıştırılır ve işlem tamamlanır. Montajda uygulanmadan önce arkasına 2 cm yüksekliğinde 1,5 cm kalınlığında takozlar yapıştırılarak duvardan 2 cm ayırıp ışığın arkada rahatça yayılmasını sağlamış oluruz. Strafor kimyası gereği gözenekli olması sebebi ile boya yapılmadan şerit led yapıştırılmaz. Boyasız olarak yapıştırılan şerit ledler çok kısa bir sürede kedini bırakmaya başlar.
Ledli strafor imalatında ne tür malzemeler kullanılır?
İmalattan montaja kadar ana ve yardımcı malzemeler şunlardır. Strafor, ince zımpara, boya, şerit led, lehim ve lehim makinası, kontrol kalemi, kablo, paketleme malzemesi, mastar, metre, kalem, sıcak mum tabancası veya hızlı yapıştırıcı, tabanca fişeği, nemli bez gerekli malzemelerdir.